Baptisten Gemeente Noordbergum
                                                                                          PLEINKERK
 
 •          
          Volg ons op 
           
     
  Aandacht voor elkaar   Aandacht voor anderen   Jeugd en kinderwerk
           
     
  Zang en muziek   Wie zijn wij?   Activiteiten
           
     
  Nieuws   Kijk en luister   Fotoalbum
           
 •  
  Laatste nieuws
  Preek van zondag: Feest of zweep?
  20 november 2017
  Schriftgedeelte: Johannes 2: 1-22
  ds. Joke Verboom: "Ken jij Jezus van het feest of ken jij Jezus van de zweep?"

         

  JEZUS VAN HET FEEST
  Jezus en zijn leerlingen zijn uitgenodigd op het bruiloftsfeest in Kana. Op dit feest gebeurt een Messiaans wonder. Een overvloedig wonder waarin Gods grootheid zichtbaar wordt. Wow, écht ongelooflijk... totaal 700 liter water verandert in wijn! 
  Als je je bedenkt dat het wonder eigenlijk in een achterkamer is gebeurd,... in de stilte... iedereen stond er dichtbij, maar men wist niet hoe het is gebeurd. De uitnemendheid van Gods kracht wordt zichtbaar!

  Messiaans wonder, Gods voortreffelijkheid wordt zichtbaar
  Maria (de moeder van Jezus) is ook op het feest en vertelt Jezus dat ze gehoord heeft dat de wijn op is... Jezus zegt: "Vrouw,  dit is jouw zaak niet!".... huh.. Jezus schept afstand. Mijn zaak niet? Maria dacht hier anders over en gaf de bedienden de opdracht om te doen wat Jezus zou vragen, wat het ook zou zijn. 6 kruiken moesten gevuld worden met water... Normaal was dit bedoeld voor het reinigingsritueel (i.p.v. na de maaltijd wat wij gewend zijn...wast men af vóór de maaltijd.... en het water werd tevens gebruikt voor het wassen van de handen en voeten). 6 Kruiken gevuld met water....veranderde in een overdosis aan wijn. Wat een groot wonder, zijn leerlingen geloofden in Hem. 

  Burnout
  Jonge mensen zijn vaker depressief en lopen emotioneel vast, krijgen vaker een burnout.  Loop jij vast? Voel jij je zo'n leeg vat? Had jij hoge verwachtingen van God en liep het anders en heb jij je leeggegeven? Ben je een vol of een leeg vat? Hoe wordt je weer vol? Het Messiaanse wonder maakt de uitnemende kracht van God zichtbaar! Ga hier niet aan voorbij. Jezus maakt wat vol is leeg en wat leeg is vol en dat is super gaaf om te weten.

  JEZUS VAN DE ZWEEP
  Het tempelplein was de spotlight van de religieuzen. Wat werd er gehandeld. Handelaren in rundvee, schapen en duiven en geldwisselaars. Dubbele agenda's hielden ze erop na. Als je je eigen vee had meegenomen, wisten ze altijd wel iets te vinden wat er niet goed aan was, zodat je iets anders moest kopen. De muntwisselaars net zo.. Handel, winst dat was hun doel.... Hoe kun je God aanbidden? Jezus was er helemaal klaar mee.. weg ermee, jullie maken een markt van het huis van mijn Vader. Hij gooide alle kramen omver. Met hun kramen blokkeerden ze mensen die naar de tempel wilde komen. Nogmaals.... Jezus zegt: "weg ermee". Jezus geeft aan dat iedereen welkom is, dat het tempelplein van iedereen is. Hoe vaak ben jij een blokkade voor een ander... voor een broer of zus  omdat er iets niet goed is...? Ja, dit maakt me stil. 
  Opbouwen van de tempel in 3 dagen... Na de opstanding snapten de leerlingen pas dat Jezus zijn lichaam bedoelde.

  Het verhaal van de gebarsten kruik nalezen..klik hier
   
Webdesign verzorgd door © Aksint